Kerstmis bij Streekkoken…

Een kijkje in de Kerstkeuken van Streekkoken

Bij Kerst denken veel mensen aan warmte, gezelligheid, veel lichtjes, familiebezoekjes en vooral lekker eten. Als je party cateraar bent denk je ook aan lekker eten, maar toch ziet de Kerstvoorbereiding er heel anders uit… wij geven u graag een kijkje in onze Kerstkeuken!

De dag vóór Kerst…

De voorbereidingen zijn gedaan. Die starten al in oktober/november met het maken van het Kerstmenu en het ontwerpen en bezorgen van de Kerstflyer. In de aanloop naar Kerst volgen de bestellingen en uiteindelijk het inkopen van de benodigde ingrediënten.

Maar het meeste werk wordt gedaan op de dag vóór Kerst. Om 5.30 gaat de wekker: opstaan… wakker worden…kop koffie…en aan de slag! We starten met het maken van de verse, huisgemaakte salades. Daarvoor moet een ongelooflijke hoeveelheid aardappels worden geschild en in kleine blokjes gesneden. Veel, maar leuk werk…al snijdende kom je in een cadans en kun je door blijven gaan! In tussentijd koken we het rundvlees voor de rundvleessalade. Daarna zijn de appels, uien en augurken aan de beurt, ook zij worden in keurige blokjes gesneden. Deze ingrediënten vormen samen met de mayonaise de basis voor een heerlijke salade.

 

De kruidenboter maken we natuurlijk zelf met boerenroomboter en verse kruiden! Daarna zijn de Kerstmenu’s aan de beurt. Verse groenten worden gesneden en vormen daarmee de basis voor een heerlijke en gezonde soep. Paddestoelen snijden voor een heerlijke ragout, aardappels voorgaren (deze keer Roseval aardappels, die hoeven we niet te schillen J), groente garnituur snijden, stoofpeertjes schillen en koken… in een paar zinnen lijkt het allemaal best eenvoudig!

Voor ons, als party cateraar die bijna altijd op locatie kookt, is de Kerst een bijzondere periode. Het is  de enige keer per jaar dat we op één locatie samenwerken met alle collega’s tegelijk. Allemaal professionals met dezelfde passie bij elkaar… dat is niet alleen heel gezellig, het zorgt ook voor een energie die je terug proeft in het eten!

Als alles meezit sluiten we die avond op tijd de keuken, ook voor ons kan de (korte) Kerstavond beginnen!

1e (en ook 2e) Kerstdag, om 4.30 gaat de wekker…

Logistiek een belangrijk moment, het is natuurlijk essentieel dat iedereen krijgt wat hij of zij heeft bestelt. We beginnen met het opmaken van de salades. Altijd weer een feest om een prachtig plaatje van een salade te maken!

Dan begint het grote inpakken: in houten kratten worden de bestellingen compleet gemaakt. Nog een laatste check, nog even wat recht leggen en rijden maar! De bussen van Streekkoken rijden af en aan om alle bestellingen voor 12.00 te bezorgen. En dat lukt! Het gevoel van voldoening is niet te beschrijven! En nu maar hopen dat het nuttigen van de Kerstmaaltijden voor net zoveel plezier zorgt! Maar daar hebben we alle vertrouwen in!

Het team van Streekkoken wenst u smakelijke feestdagen en een gelukkig 2015!

 

Zelf ook een gezonde Kerstmaaltijd met streekproducten serveren?

Wil je deze Kerst verwend worden met de streekgerechten van Streekkoken? Neem gerust contact met ons op!